Ако Румен радев иска бързо да връчи първия мандат, целта е

...
Ако Румен радев иска бързо да връчи първия мандат, целта е
Коментари Харесай

Разкритие. Кога Радев свиква парламента

Ако Румен радев иска бързо да връчи първия мандат, задачата е още веднъж да има избори в края на юли. Това изясни пред БНР доцент Наталия Киселова, учител по конституционно право.

" Има два вероятни пътя, които президентът може да избере след изборите. Първият е относително бързо да бъдат водени консултациите и да станем очевидци на бързо връчване на първия изследователски мандат. Това ще канализира и структурира процедурата. Ще има периоди, въпреки и някои да са ориентировъчни. 
-->
Другата опция е да бъде образувано държавно управление и то да провежда идните локални избори. Този вид е по-малко евентуален. Има научен късмет, само че първите две политически сили си споделиха съществени думи. Пътят един към различен може да е много сложен. ГЕРБ има максимален интерес от сформиране на държавно управление, което да приготви локалните избори. Те имат най-вече кметове на общини ".

Доц. Киселова уточни, че няма спънка, в случай че ЦИК успее да се оправи в законово открития период и показа листата на оповестените за определени народни представители, президентът да свика Народното събрание още преди Разпети петък. 

" Най-късно на 18 или 19 април то ще бъде свикано ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР